luni, 26 ianuarie 2015

Pui cu urechi de lemn si bambus



 Acum un an de zile, am mancat pentru prima data mancare chinezeasca si de atunci am devenit un mare fan. Si cum ador sa gatesc, m-am apucat sa caut retete si sa le pun in practica si asa am dat peste aceste doua site-uri, pe care vi le recomand: www.asiatogo.ro si andreeachinesefood.blogspot.ro.
     Urmatoarea reteta nu am luat-o de pe aceste site-uri, insa este foarte gustoasa, usor de facut si credeti-ma merita incercata!





Ingrediente:

  • 1 piept de pui;
  • 30 g urechi de lemn deshidratate;
  • 1 lingurita amidon de porumb sau cartof;
  • 1 ceapa;
  • 70 g de bambus la conserva;
  • 1 lingurita praf de curry;
  • 10 linguri sos de soia;
  • 2 lingurite sos Hoisin;
  • 4 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparate:

  1. Urechile de lemn se pun la hidratat, intr-un castron cu apa calduta si 2 linguri de sos de soia, timp de 10 min;



    2. Pieptul de pui se taie cubulete si se marineaza cu 1/2 lingurita de sare, o lingura de sos de soia, o lingurita vin de orez, o lingurita de amidon si se da la frigider aprox. 20 min;




    3. Ceapa se taie marunt.
    4. In alt castron se prepara un sos din sosul hoisin, restul de sos de soia, amidonul si 8 linguri de apa.




    5. Intr-un wok se incinge bine uleiul, in care prajim carnea marinata. Cand carnea este gata adaugam ceapa si praful de curry;



      6. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam urechile de lemn stoarse bine, bambusul si sosul;




      7. Dupa ce sosul a dat in clocot de 2-3 ori, luam wokul de pe foc.





   Aceasta este reteta! 

   Se poate servi cu orez sau cu taitei  fierti din orez. (Sursa: www.cevabun.ro)

   Pofta buna!








2 comentarii: